510070

Skladem

220 Kč s DPH


ks

Víno sur-lie zraje na kvasnicích a to dodá vínu plnost, chlebnatost. Více >>

Přidat do oblíbených produktů Poslat zprávu příteli Tisknout

Když kvasinky v první linii ukončí svou práci a ulehnou k věčnému odpočinku na dně tanku kde víno kvasilo, přichází na řadu první operace a tou je stočení vína z hrubých kalů. Dokvášení pak dále probíhá a na dně, jak postupně víno dokváší, sedimentují poslední bojovníci z řad kvasinek. Tomu se říká jemné kaly. No a právě tyto jemné kaly vinař ve víně ponechá a ještě s tím zamíchá, aby sedimentované kvasinky dostal do vznosu a ty pak pomalu sedimentují. Toto se může opakovat v různých intervalech (1 týdně, 1 měsíčně), po různě dlouhou dobu (3 měsíce, půl roku). To už záleží na vinaři.


Díky této metodě, tato již ze své podstaty kulatá rulanda získala plnost, chlebové až opečeno toustové aroma, plnou strukturu v chuti, kde můžeme najít meruňky i kousek banánu. Dovedu si představit, že víno vhodně na talíři doplní maso se smetanovou omáčkou, nebo krémovou polévku.


Medaile - ZLATÁ z Texas International Wine Competition


Zjistěte více o původu a vzniku tohoto vína - Vinné sklepy Lechovice


Zobrazte více produktů z Vinných sklepů Lechovice - kompletní nabídka vín z Lechovic

Vinařská podoblast
Znojemská
Vinařská obec
Oleksovice
Viniční trať
U Lipky
Země původu
Česká republika
Číslo šarže
01627
Objem láhve
0,75
Přívlastek
pozdní sběr
Suché, polosuché, polosladké, sladké
polosuché
Ročník
2016
Vinařství
Vinné sklepy Lechovice
Obsah alkoholu
13
Zbytkový cukr
15,7
Kyseliny
5,8
Obsahuje oxid siřičitý
Ano

Kontaktujte nás!