Když kvasinky v první linii ukončí svou práci a ulehnou k věčnému odpočinku na dně tanku kde víno kvasilo, přichází na řadu první operace a tou je stočení vína z hrubých kalů. Dokvášení pak dále probíhá a na dně, jak postupně víno dokváší, sedimentují poslední bojovníci z řad kvasinek. Tomu se říká jemné kaly. No a právě tyto jemné kaly vinař ve víně ponechá a ještě s tím zamíchá, aby sedimentované kvasinky dostal do vznosu a ty pak pomalu sedimentují. Toto se může opakovat v různých intervalech (1 týdně, 1 měsíčně), po různě dlouhou dobu (3 měsíce, půl roku). To už záleží na vinaři.
Zjistěte více o původu a vzniku tohoto vína - Vinné sklepy Lechovice
Zobrazte více produktů z Vinných sklepů Lechovice - kompletní nabídka vín z Lechovic
Vína Rulandské šedé máme více skladem. Všechny vína Rulandské šedé najdete tady - vína odrůdy Rulandské šedé
Nakupte za více než 3000 Kč a s poštovným už si nemusíte dělat hlavu.
Objednávky přijaté do 12:00 odesíláme ještě tentýž den, nejpozději následující den.