Frankovka víno hrozen a listFrankovka pochází pravděpodobně z Rakouska, ale je možné, že i z Německých Frank. Poprvé je doložena v 18. stolezí v Rakousku. V ČR byla odrůda Frankovka zapsaná v roce 1941. Hrozen je středně velký, středně hustý s krátkou stopkou. Bobule je malá až středně velká, kulatá. Barva bobule je modročerná a dužina je bez zbarvení. Frankovka dává velmi kvalitní víno nižší barvy, s vyšším obsahem tříslovin. Voní po višních, ostružinách a skořici. 

0 Kč 320 Kč

Frankovka, zemské, suché, 2017 - ARTE VINI

Perfektní k výraznějším masovým pokrmům – zvěřině, pečením či k steaků ...
Skladem
Obsah alkoholu
13,5
Zbytkový cukr
1
Kyseliny
5,5
317 Kč

Frankovka, jakostní, suché, 2016 - Tichý

Víno tmavě červené barvy, ve vůni můžeme cítit červené ovoce. Chuť je ...
Skladem
Obsah alkoholu
13,5
Zbytkový cukr
1,1
Kyseliny
6,8
195 Kč

Frankovka, jakostní, suché, 2015 - Modrý sklep

Vůně po švestkách či povidlech. Kořenitá chuť s jemnými tříslovinami a ...
Skladem
Obsah alkoholu
13
93 Kč

Frankovka, pozdní sběr, suché, 2015 - Modrý sklep

Extra suchá, plnotučná Frankovka s nízkým obsahem kyselin.
Skladem
Obsah alkoholu
13
Zbytkový cukr
0,3
Kyseliny
5,4
185 Kč