Polosuchá vína najdete tady hezky vedle sebe. Stačí si jen vybrat.
Polosuché víno je víno s maximálním zbytkovým cukrem do 12 gramů na litr, ale i klidně do 18 g/l, když po odečtu zbytkového cukru a obsahu kyselin vyjde číslo menši než 10. Příklady v textu na konci stránky.
Směle tedy níže, kde najdete všechna polosuchá vína, která máme aktuálně v nabídce.
Polosuché víno má polojasnou definici, co se obsahu zbytkového cukru týče a to do 12 g/l. Ale pokud máme obsah cukru do 18 g/l a rozdíl mezi obsahem cukru a obsahem kyselin je menší než 10 g, pak lze toto víno označit jako "Polosuché víno", protože vyšší obsah kyselin zastře vyšší zbytkový cukr a celkový dojem je blízký vínu polosuchému.
Uveďme si příklad: cukr 17,7 g/l, kyseliny 7,9 g/l – toto víno může být označeno jako polosuché, i když obsah cukru je už celkem vysoký.