Tramín červený BETON, zemské, polosuché víno, 2022 - Lahofer
Mladí enologové z Lahoferu vytvořili toto víno, které prošlo 12měsíčním zráním v betonovém tanku, což mu dodalo výraznější intenzitu ve všech aspektech. Jeho barva připomíná zářivý, sytý odstín medové slámy, který se odráží jak ve vůni, tak v chuti. Vůně nabízí kombinaci sebevědomých tónů s náznakem vyzrálého pomeranče a jemným minerálním podtextem. V teplé a plné chuti pak tento profil doplňuje příjemná slanost a jemná kořenitost, která se projevuje zejména v závěru.
Zjistěte více o původu a vzniku tohoto vína - vinařství LAHOFER
Zobrazte více produktů vinařství LAHOFER - kompletní nabídka vín z vinařství LAHOFER
Vína Tramín červený máme skladem. Všechny vína Tramín červený najdete tady - vína odrůdy Tramín červený
LAHOFER - vína z rozvíjejícího se dynamického vinařství
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Tramín |
|---|---|
| Hmotnost: | 1.2 kg |
| EAN: | 8595233009651 |
| ? Barva vína: | bílé |
| ? Rozdělení dle cukru: | polosuché |
| ? Odrůda: | Tramín |
| ? Přívlastek: | zemské |
| Zbytkový cukr [g/l]: | 14,2 |
| Kyseliny [g/l]: | 6,4 |
| Obsah alkoholu [%]: | 13 |
| Dodavatel: | Lahofer |
| Ročník: | 2022 |
| Země původu: | Česká republika |
| Objem láhve [l]: | 0,75 |
| Cukernatost moštu v °NM: | 24,4 |
| Bezcukerný extrakt [g/l]: | 28,9 |
| Číslo šarže: | 6922 |
| Vinařská podoblast: | Znojemská |
| Vinařská obec: | Dobšice |
| Obsahuje oxid siřičitý: | Ano |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.



Vinařství LAHOFER patří mezi ta mladší vinařství. Bylo založeno v roce 2003 a vinařství neslo název První znojemská vinařská a.s.
Foto láhve První znojemské vinařské
Dobře si pamatuji pana Chaloupeckého staršího v té době, který byl tváří nového vinařství a pamatuji si dobře na jejich vína. Hodně práce od té doby ve vinařství odvedli, hodně se změnilo a hóódně vyrostli.
LAHOFER dnes obhospodařuje 430 hektarů vlastních vinic a je tak v ČR jeden z největších pěstitelů révy vinné. Sběr hroznů probíhá kombajnem. Jinak to ani nejde, protože nejsou ruce.


S velikostí vinohradů jde ruku v ruce i objem produkce, která činila v roce 2018 cca 500 tisíc lahví, ale je jasné, že to není strop, protože v Lahoferu neusínají na vavřínech a jedou furt dál. Už zase něco staví a určitě to bude „stát“ za to. V roce 2006 byl otevřen nový výrobní areál v Dobšicích u Znojma a vinařství bylo přejmenováno na Lahofer. Jan Lahofer, tak se jmenoval řezbář, který v 70 letech 18. století vyřezal Premonstrátům z Louckého kláštera ve Znojmě impozantní knihovnu.Ta byla pak po zrušení kláštera v roce 1790 převezena na více jak sto povozech do Strahovského kláštera v Praze, kde je dodnes obdivována.

V roce 2012 přikoupili v Lahoferu vinohrady a v roce 2014 LAHOFER vstoupil majetkově do Vinařství Hanzel. Prostě rostou a daří se jim, protože to dělají dobře, pečlivě a mají ve všem pořádek.
Sklepmistr v Lahoferu pan Liří Lancman



Bez moderní technologie se to prostě v takových objemech neobejde
A v čem ještě mají v Lahoferu prsty?



Naši aktuální nabídku vín z vinařství LAHOFER najdete tady v polici nebo níže pod tímto textem.
Text: Petr Fila


