PASTORAL dříve KAGOR - sladké červené dezertní víno
Pastoral (dříve známý jako Kagor) - exkluzivní dezertní víno s bohatou historií, připomínající portské. Vyráběné z přezrálých hroznů Cabernetu Sauvignon, s charakteristickou sladkostí, plností a výrazným ovocným projevem.
Víno PASTORAL, které se dříve mohlo nazývat Kagor se vyrábí z přezrálých hroznů odrůdy Cabernet Sauvignon. Svůj původ má v Moldávii a pouze moldavský Pastoral je originál. Kvašení se  zastavuje tzv. fortifikací, tedy přidáním vysokoprocentního alkoholu tak, aby hodnota zbytkového cukru zůstala na 160 gramech na litr a obsah alkoholu byl 16%. V Moldávii ve sklepích pak víno Kagor zraje v dubových sudech, kde se chutě scelí a víno Kagor získá lehkou žádanou oxidativnost. Kagor je sladký, má plnou chuť po vyzrálých švestkách s čokoládovými podtóny. 
Pan Gospodinov, který je původem z Moldávie a se kterým máme dlouholeté dobré obchodní vztahy, dováží do ČR velmi kvalitní Pastoral jak v lahvích, tak i v sudovém provedení, kde kvalita je totožná, pouze balení je jiné.
Výpis produktů
Ovládací prvky výpisu
Pastoral, historicky známý jako Kagor, představuje jedinečnou kategorii dezertních vín s fascinující historií sahající až do carského Ruska. Toto výjimečné víno bylo původně vyráběno pro pravoslavnou církev k liturgickým účelům, dnes je ceněno jako exkluzivní dezertní víno pro výjimečné okamžiky.
Charakteristické vlastnosti vína Pastoral:
- Intenzivní tmavě rubínová až inkoustová barva
 - Vysoký obsah zbytkového cukru
 - Plné tělo s bohatou strukturou
 - Výrazné tóny přezrálého ovoce
 - Komplexní aroma s tóny sušených švestek, čokolády a koření
 - Vysoký obsah extraktu
 - Dlouhý potenciál zrání
 
Výrobní proces vína Pastoral:
- Použití výhradně přezrálých hroznů Cabernetu Sauvignon
 - Speciální technologie částečného zahuštění moštu
 - Pomalá fermentace pro dosažení optimální rovnováhy
 - Dlouhé zrání pro získání komplexnosti
 - Pečlivé sledování každého kroku výroby
 
Chuťový profil vína Pastoral:
- Bohaté tóny sušeného a kandovaného ovoce
 - Náznaky čokolády a kávy
 - Jemné kořenité podtóny
 - Sametová struktura na patře
 - Dlouhý, sladký závěr
 
Doporučené párování s vínem Pastoral:
- Tmavá čokoláda a čokoládové dezerty
 - Zralé sýry s modrou plísní
 - Ořechové dezerty
 - Samostatně jako meditační víno
 - Ideální teplota servírování 16-18°C
 
Každá láhev Pastoralu je malým uměleckým dílem, které v sobě snoubí staletou tradici s moderními vinařskými postupy. Je to víno určené pro skutečné znalce a milovníky výjimečných chuťových zážitků.
Pastoral si nejlépe vychutnáte v klidu a pohodě, kdy můžete objevovat všechny jeho chuťové a aromatické vrstvy. Je to víno, které si zaslouží vaši plnou pozornost a čas.

                                    
                                                                                                                                    
    
            


