Sladké víno je víno s maximálním zbytkovým cukrem od 45,1 gramů zbytkového cukru nahoru. Jedná se už o velmi sladká vína, která se dobře hodí k dezertům, nebo sami dezertem mohou být. Sladká vína jsou často vyráběna z velmi vyzrálých hroznů a především pak z hroznů, ze kterých byla nějakým způsobem odstraněna voda. Jakým, to najdete na konci stránky.
Směle tedy níže, kde najdete všechna sladká vína, která máme aktuálně v nabídce.
Sladká vína se těší oblibě především u žen a dívek. Často jsou kupovány právě pro ženy jako dárek nebo jako dezert ke slavnostnějším příležitostem.
Je několik způsobů, jak výchozí surovinu upravit, aby byla vhodná na výrobu sladkého vína. V podstatě jde o to, přirozenou cestou odstranit z hroznu vodu, aby mošt vylisovaný z těchto hroznů dosahoval vysoké cukernatosti. Ve víně pak po prokvašení tohoto cukru hodně zbyde a víno se tak může zařadit do kategorie "Sladké víno".
Z hroznů můžeme vodu ostranit tím, že budeme zdravé hrozny v průvanu sušit. Buď na slámě nebo na provázcích. Odtud název Slámové víno.
Nebo můžeme hrozny posbírat, když je ve vinohradu maximální teplota -7°C. Zmrzlé hrozny hned vylisujeme a voda ve formě ledu zůtsane v lisu. Odtud název Ledové víno.
Poslední možností je, že hrozny ve vinici napadne ušlechtilá plíseň Botrytis cinerea, která z hroznů vodu doslova vypije, ale jinak hroznům neuškodí.
Nakupte za více než 3000 Kč a s poštovným už si nemusíte dělat hlavu.
Objednávky přijaté do 12:00 odesíláme ještě tentýž den, nejpozději následující den.