Název vína s přívlastkem, které vzniklo z hroznů dosoušených po sklizni na slámě. Pro takovou výrobu se musí nechat hrozny dobře vyzrát a nesmějí být poškozené. Kladou se na slámu nebo na rákos či mohou být zavěšeny ve větraném prostoru po dobu nejméně 3 měsíců. Tím se odpaří část vody z bobulí a koncentruje se obsah extraktivních látek. Většinou se užívá hroznů bílých odrůd. Získaný mošt musí vykazovat nejméně 27° NM.
Zjistěte více o původu a vzniku tohoto vína - rodinné vinařství Líbal
Zobrazte více produktů rodinného vinařství Líbal - kompletní nabídka vín z vinařství Líbal
Vína Rulandské šedé máme více skladem. Všechny vína Rulandské šedé najdete tady - vína odrůdy Rulandské šedé
Nakupte za více než 3000 Kč a s poštovným už si nemusíte dělat hlavu.
Objednávky přijaté do 12:00 odesíláme ještě tentýž den, nejpozději následující den.