370046

Skladem

115 Kč s DPH


ks

Cider z lokálních jablek, svěží kupáž z 6 odrůd jablek. Více >>

Přidat do oblíbených produktů Poslat zprávu příteli Tisknout

Pan Kahoun o svém cideru říká: Myšlenka vyrábět cider se u nás poprvé objevila v roce 2016. První pokusy v našich domácích demižónech byly úspěšné, ale při našich zahraničních cestách jsme narazili na cidery s odlišným charakterem - cidery s kombinací hořké a sladké nebo hořké a kyselé chuti. Tyto varianty nás zaujaly víc :). Naše domácí jabka, která jsou pěstována primárně pro lidskou konzumaci, tuto hořkost neposkytovala, a tak jsme hledali způsob, jak ji do cideru přidat. V roce 2018 jsme se rozhodli vysadit anglické a francouzské ciderové odrůdy jabloní, konkrétně Harry Master Jersey, Karmerrien, Douce Moen, Dabinet a Judor. Sklizená jabka jsme nejprve rozmačkali a nechali macerovat po dobu 4 hodin před lisováním, což nám posílilo barvu a aromatické vlastnosti moštu. Čerstvý mošt jsme následně fermentovali v nerezových nádržích a nechali ho dosáhnout úplného vysušení. Mladý cider jsme poté zrali na kalech po dobu 5 měsíců. Nakonec jsme cider oživili přidáním trochy čerstvého moštu (v této várce jsme dosladili na 4 g cukru na litr), pročistili a sycením naplnili do láhví. Je důležité poznamenat, že náš cider není pasterovaný. Stabilita je zajištěna mírným zasířením a sterilní filtrací.

Objem balení
-
Cukernatost moštu v °NM
-
Vinařská obec
-
Viniční trať
-
Země původu
Česká republika
Číslo šarže
0
Objem láhve
0,75
Přívlastek
0
Suché, polosuché, polosladké, sladké
0
Ročník
0
Vinařství
Farma Tři duby
Obsah alkoholu
7,4
Zbytkový cukr
-
Kyseliny
-
Bezcukerný extrakt
-
Obsahuje oxid siřičitý
Ano
Vinařská podoblast
-

Kontaktujte nás!