01. 11. 2018

Dýňový cheesecake s dýňovým olejem

Co budeme potřebovat na 1 kus:

2 balení Bebe celozrnné
150 g másla
2 balení sýr Philadelphia 125g
1 šlehačka 40% (Kunín)
1 želatina Dr. Oetker
1 hokiado dýně cca 20 cm v průměru
1 vanilkový cukr nejlépe s vanilkou
1 podle chuti práškový cukr
2 špetky soli
1 podle chuti dýňový olej

Nezapomeňte přelít naservírovanou porci dýňovým olejem. Je to fakt dobrý. 

DOBROU CHUŤ!


A tady níže to najdete jen ve formě textu, pokud by jste si to chtěli stáhnout nebo někam zkopírovat :)

Dýňový cheesecake s dýňovým olejem

Co budeme potřebovat na 1 kus:

2 balení Bebe celozrnné
150 g másla
2 balení sýr Philadelphia 125g
1 šlehačka 40% (Kunín)
1 želatina Dr. Oetker
1 hokiado dýně cca 20 cm v průměru
1 vanilkový cukr nejlépe s vanilkou
1 podle chuti práškový cukr
2 špetky soli
1 podle chuti dýňový olej

Rozpusťte máslo a Bebe sušenky tak jak jsou zabalený pěstí nemilosrdně potlučte.

Roztlučené sušenky můžete dát do kutru a rozšvihat na jemnou. Nebo taky lze sušenky dát do sáčku a  rozbít je třeba válečkem. Struktura korpusu bude pak víc hrubá a jakoby "křupavější", což může být ku prospěchu. Asi to tak příště udělám :)

Každopádně já jsem ro rozmašíroval úplně najemno.

Vmíchejte rozpuštěné máslo.

Vmícháno

Formu na dort vyložte pečícím papírem. To co čouhalo dookola jsem pak ořízl, aby to jako-že vypadalo :)

Udusejte směs jak nejlépe dokážete, něčím co máte doma. Mě dobře posloužila sklenice. Pak dejte korpus do lednice ztvrdnout.

Dýni uchopte. Ořežte venkovní slupku, rozkrojte a vydlábněte semínka a vnitřek. Pak pokrájejte na kostky velikosti korku a dejte na pařáček. Pařte až do úplného změknutí a pak v kutru úplně do jemna ukutrujte. Rovnou tam přidejte i vanilkový cukr, ať se pěkně rozmíchá. Další varianta je propasírovat nebo tyčový mixér.

Směs dejte do míchacího robota, přidejte ze dvě špetice soli, sýr a nechte v klidu míchat. Přidejte také práškového cukru tolik, kolik máte rádi. Pamatujte na to, že někdy míň je víc než víc a ubrat už se nedá.

Umetlite šlehačku.

A je to nachystaný ke smíchání.

Připravte želatinu podle návodu a vmíchejte to do oranžové části.

Šlehačku přidejte ke směsi a pomalu směsi spojte.

Možno a asi i vhodno k promíchání použít metličku.

A máme krásnou hmotu, která si už na první pohled sama říká o to být nalita do formy.

A je to. Já dělal cheesacaky dva, ale tenhle recept je koncipován jen na jeden. Tak to pro pořádek.

No a teď to jen dát do lednice pěkně ztuhnout. Tři hoďky třeba?

Nezapomeňte přelít naservírovanou porci dýňovým olejem. Je to fakt dobrý. 

DOBROU CHUŤ!

Aktuality

Ochutnávka Svatomartinských vína a mladých vín ročníku 2018 se povedla

Vína byla přechutnána, ročník 2018 vypadá dobře a spousta měla radost z projížď ...

Ochutnávka Mladých vín v Brněnské vinotéce Vínovín

V neděli 11.11. v 11 hodin otevřeme ochutnávku mladých a Svatomartinských vín ro ...

Ochutnávka Mladých vín a projížďky na koni pro děti ve Znojemské vinotéce

V neděli 11.11. v 11 hodin otevřeme ochutnávku mladých a Svatomartinských vín ro ...

Dýňový cheesecake - foto recept

Na degustaci vín z vinařství Piálek & Jäger 25.10.2018 jsme také servírovali ...

Mladá vína ročníku 2018 se derou ke slovu a dnes definitivně zašláply burčák

Jeden z velkých zlomů ve vinařsském kalendáři - konec burčákové sezóny a nástup ...

Burčák - jak to u nás děláme

Burčák je živý materiál a proto vyžaduje zvláštní péči. Každý prodejce i vinař k ...

Termíny podzimních degustací 2018 v Brně ve Vinotéce Vínovín

Podařilo se nám domluvit myslím velmi zajímavá a atraktivní vinařství. Níže uvád ...

Voda KRONDORF - přírodně mineralizovaná a sycená, zdroj přírodního hořčíku nově v nabídce

Obdarujte sebe nebo své blízké vodou. Voda je víc než sůl :) Navíc je to opravdu ...

V nabídce máme i velmi stará vína. Podívejte se, jak je vyzvedáváme z archívu.

Láhve archivních vín vyzvedáváme ze sklepa až poté, co se se zákazníkem dohodnem ...

K Schönhoferům jezdíme pro sudová i lahvová vína. Zde video z jedné cesty.

Burčáková sezóna začíná! Přivezeme ho ve čtvrtek 2.8. do znojemské Vinotéky Vínovín

Jako každý rok budeme začínat s burčákem od pana Janoška z Čejkovic a bude to sa ...

Pátek 13.7.2018 - spuštění nového e-shopu Vinotéky Vínovín

Tam ta da dá! Není snad lepší datum pro spuštění nového eshopu! Na nové podobě o ...