Muškát moravský pochází z ČR. Vznikl zkřížením odrůd Muškát Ottonel a Prachtraube. V ČR byla odrůda zapsaná v roce 1987 pod názve, MOPR a v roce 1993 přejmenována na Muškát moravský. Hrozen je malý až středně velký,  středně hustý s krátkou stopkou. Bobule je malá až středně velká, kulatá. Barva bobule je žlutozelená. Muškát moravský je ranná odrůda, která dává muškátově květinová vína s nžším obsahem kyselin. Chuť je ovocitá a svěží, brzy harmonická. Muškát moravský ja také velmi oblíben ve formě burčáku.

Víno Muškát Moravský máme v prodeji i marmeládu z něj

0 Kč 510 Kč

Sudové víno MUŠKÁT MORAVSKÝ, zemské, polosuché, 2019 - vyrobeno ve vinařství LAHOFER, z.p. Česká republika

Osvěžující, harmonický, kořenitý Muškát vyrobený ze znojemských hroznů ...
Skladem
Obsah alkoholu
11
98 Kč

Muškát Moravský, pozdní sběr, sladké, 2018 - Lahofer

Ó mamná vůně tropického ovoce :)
Skladem
Obsah alkoholu
9
Zbytkový cukr
45,3
Kyseliny
6,9
179 Kč

Muškát Moravský