Muškát moravský pochází z ČR. Vznikl zkřížením odrůd Muškát Ottonel a Prachtraube. V ČR byla odrůda zapsaná v roce 1987 pod názve, MOPR a v roce 1993 přejmenována na Muškát moravský. Hrozen je malý až středně velký,  středně hustý s krátkou stopkou. Bobule je malá až středně velká, kulatá. Barva bobule je žlutozelená. Muškát moravský je ranná odrůda, která dává muškátově květinová vína s nžším obsahem kyselin. Chuť je ovocitá a svěží, brzy harmonická. Muškát moravský ja také velmi oblíben ve formě burčáku.

Víno Muškát Moravský máme v prodeji i marmeládu z něj

0 Kč 480 Kč

Muškát Moravský, zemské, polosuché víno, 2018 - Vinné sklepy Lechovice

Víno světle zlatavé barvy s typickou muškátovou vůní s jemným nádechem ...
Skladem
Obsah alkoholu
12
Zbytkový cukr
8,6
Kyseliny
5,3
145 Kč

Sudové víno MUŠKÁT MORAVSKÝ, zemské, polosladké, 2021 - vyrobeno ve vinařství LAHOFER, z.p. Česká republika

Harmonický, kořenitý Muškát s vyšším zbytkovým cukrem vyrobený ze znoj ...
Skladem
Obsah alkoholu
11
92 Kč

Frizzanté Muškát moravský, zemské, polosladké perlivé víno, 2020 - Líbal

Svěží, perlivé, lehké, letní pití. Teď už jen pozvat fajn lidi a způso ...
Skladem
Obsah alkoholu
11,5
197 Kč

Muškát Moravský