Muškát moravský pochází z ČR. Vznikl zkřížením odrůd Muškát Ottonel a Prachtraube. V ČR byla odrůda zapsaná v roce 1987 pod názve, MOPR a v roce 1993 přejmenována na Muškát moravský. Hrozen je malý až středně velký,  středně hustý s krátkou stopkou. Bobule je malá až středně velká, kulatá. Barva bobule je žlutozelená. Muškát moravský je ranná odrůda, která dává muškátově květinová vína s nžším obsahem kyselin. Chuť je ovocitá a svěží, brzy harmonická. Muškát moravský ja také velmi oblíben ve formě burčáku.

Víno Muškát Moravský máme v prodeji i marmeládu z něj

0 Kč 510 Kč

Sudové víno MUŠKÁT MORAVSKÝ, zemské, polosuché, 2019 - vyrobeno ve vinařství LAHOFER, z.p. Česká republika

Osvěžující, harmonický, kořenitý Muškát vyrobený ze znojemských hroznů ...
Skladem
Obsah alkoholu
11
98 Kč

Muškát Moravský, zemské, polosuché, 2018 - Vinné sklepy Lechovice

Hrozny pro tento Muškát byly sbírány při cukernatosti 18,5° ČNM a víno ...
Skladem
Obsah alkoholu
11,5
Zbytkový cukr
9
Kyseliny
5,4
130 Kč

Muškát žlutý, zemské, sladké, 2017 - Hanzel

Bílé víno z Muškátu žlutého z vinice Šác blízko vinného hrádku Lampelb ...
Skladem
Obsah alkoholu
9,5
Zbytkový cukr
54
Kyseliny
7,5
200 Kč

Muškát Moravský