Muškát moravský pochází z ČR. Vznikl zkřížením odrůd Muškát Ottonel a Prachtraube. V ČR byla odrůda zapsaná v roce 1987 pod názve, MOPR a v roce 1993 přejmenována na Muškát moravský. Hrozen je malý až středně velký,  středně hustý s krátkou stopkou. Bobule je malá až středně velká, kulatá. Barva bobule je žlutozelená. Muškát moravský je ranná odrůda, která dává muškátově květinová vína s nžším obsahem kyselin. Chuť je ovocitá a svěží, brzy harmonická. Muškát moravský ja také velmi oblíben ve formě burčáku.

Víno Muškát Moravský máme v prodeji i marmeládu z něj

0 Kč 650 Kč

Muškát moravský, zemské, polosuché víno, 2019, Česká republika - VÍNOVÍN SELECTION 5 + 1

Víno u kterého jistě zvládnete vydržet celý den i večer.
Skladem
Obsah alkoholu
11
Zbytkový cukr
12,2
Kyseliny
6,9
645 Kč

Muškát moravský, zemské, polosuché víno, 2019, Česká republika - VÍNOVÍN SELECTION

Víno u kterého jistě zvládnete vydržet celý den i večer.
Skladem
Obsah alkoholu
11
Zbytkový cukr
12,2
Kyseliny
6,9
129 Kč

Muškát Moravský, zemské, polosuché, 2018 - Vinné sklepy Lechovice

Hrozny pro tento Muškát byly sbírány při cukernatosti 18,5° ČNM a víno ...
Skladem
Obsah alkoholu
11,5
Zbytkový cukr
9
Kyseliny
5,4
118 Kč

Muškát Moravský