Muškát moravský pochází z ČR. Vznikl zkřížením odrůd Muškát Ottonel a Prachtraube. V ČR byla odrůda zapsaná v roce 1987 pod názve, MOPR a v roce 1993 přejmenována na Muškát moravský. Hrozen je malý až středně velký,  středně hustý s krátkou stopkou. Bobule je malá až středně velká, kulatá. Barva bobule je žlutozelená. Muškát moravský je ranná odrůda, která dává muškátově květinová vína s nžším obsahem kyselin. Chuť je ovocitá a svěží, brzy harmonická. Muškát moravský ja také velmi oblíben ve formě burčáku.

Víno Muškát Moravský máme v prodeji i marmeládu z něj

MAGNUM 1,5 litru - Muškát moravský, jakostní, polosuché - Znovín

Muškát v Magnum lahvi o objemu 1,5l. Novější muškátově aromatická odrů ...
Skladem
Obsah alkoholu
12,5
Zbytkový cukr
-
Kyseliny
-
360 Kč

Muškát Moravský