Muškát moravský pochází z ČR. Vznikl zkřížením odrůd Muškát Ottonel a Prachtraube. V ČR byla odrůda zapsaná v roce 1987 pod názve, MOPR a v roce 1993 přejmenována na Muškát moravský. Hrozen je malý až středně velký,  středně hustý s krátkou stopkou. Bobule je malá až středně velká, kulatá. Barva bobule je žlutozelená. Muškát moravský je ranná odrůda, která dává muškátově květinová vína s nžším obsahem kyselin. Chuť je ovocitá a svěží, brzy harmonická. Muškát moravský ja také velmi oblíben ve formě burčáku.

Víno Muškát Moravský máme v prodeji i marmeládu z něj

Frizzanté Muškát žlutý, zemské, polosuché víno, 2022 - Hanzel

Polosuché jemně perlivé víno odrůdy Muškát žlutý.
Skladem
Obsah alkoholu
12,5
Zbytkový cukr
-
Kyseliny
-
216 Kč

Muškát žlutý, pozdní sběr, polosladké víno, 2022 - Hanzel

Mírně extraktivní, vyvážená a svěží chuť tohoto vína je charakteri ...
Skladem
Obsah alkoholu
11
Zbytkový cukr
30,4
Kyseliny
7,4
216 Kč

Muškát žlutý, pozdní sběr, suché víno, 2022 - Hanzel

Víno s kořenitou vůní, vůní po citrusech a pomerančové kůry. Podobné t ...
Skladem
Obsah alkoholu
12
Zbytkový cukr
5,9
Kyseliny
7,3
216 Kč

Muškát Moravský