Degustaci vín z vinařství TASOVICKÉ VINAŘSTVÍ pořádáme ve čtvrtek 28.11.2024 v 18:45 hodin. Degustací nás provede Bc. Michal Mikulenčák. sklepmistr vinařství. Budeme degustovat 10 vzorků vín a k vínům se bude podávat více druhů jídel jak teplých tak i studených. Uvítací dobrota na vidličku na vás bude čekat již při příchodu. Jídla již tradičně připraví Petr Fil
A jaká vína budeme degustovat? Tato:
NÁZEV | Ročník | Cukr g/l | Kyseli-ny g/l | Alk. % | Uzávěr | Cena vinotéka | Cena degustace mínus 15% |
André, zemské, suché | 2020 | 0,6 | 6,0 | 12,0 | šroub | 137 Kč | 117 Kč |
Ryzlink vlašský, pozdní sběr, suché | 2023 | 0,4 | 5,6 | 13,5 | šroub | 165 Kč | 140 Kč |
Veltlínské zelené, VOC, suché | 2021 | 1,3 | 7,1 | 13,5 | šroub | 179 Kč | 152 Kč |
Müller Thrugau, pozdní sběr, suché | 2023 | 4,7 | 5,6 | 13,0 | šroub | 137 Kč | 117 Kč |
Ryzlink rýnský, VOC, polosuché | 2023 | 7,4 | 7,2 | 12,5 | šroub | 179 Kč | 152 Kč |
Tasovjanka cuvée, zemské, polosuché | 2023 | 13,0 | 6,6 | 12,5 | šroub | 147 Kč | 125 Kč |
Sauvignon, VOC, polosuché | 2023 | 13,2 | 6,5 | 12,0 | šroub | 179 Kč | 152 Kč |
Tramín červený, pozdní sběr, polosuché | 2023 | 11,2 | 6,1 | 14,0 | šroub | 179 Kč | 152 Kč |
Hibernal, výběr z hroznů, polosladké | 2023 | 25,8 | 6,1 | 13,5 | šroub | 179 Kč | 152 Kč |
Pálava, výběr z hroznů, polosladké | 2022 | 42,2 | 6,9 | 12,5 | šroub | 189 Kč | 161 Kč |
A jaká jídla budeme jísti? Tato:
Paté z pečené kachny s jeřabinkovým dipem a pečený brambor
Hovězí ragú na bílém víně s těstovinami
Podzimní filírovaný steak z krkovičky s houbovou kapustou
Vepřový karamelizovaný bůček (Thịt kho) s jasmínovou rýží
Carpaccio z pečené a marinované červené řepy s piniovými oříšky a kozím sýrem, opečená veka
Paris brest - tradiční francouzský dezert prstencového tvaru, vyrobený z odpalovaného těsta posypaného na vrchu plátky mandlí, který je po upečení naplněn krémem mousseline pralinée
Jídlo na vidličku
Něco na chleba
Španělské pražené mandle Valencia
Chléb z pekárny Růžička
FRIZZ – naše filtrovaná a perlivá voda. Vodu jsme nasytili přírodním kysličníkem uhličitým, který byl najímán při fermentaci vína. Vonné estery, které se uvolňují s CO2 při fermentaci jsou tak přítomné i v nasycené vodě a dodávají vodě aroma, která se projevuje ve vůni i chuti.
Pouze na degustaci budete mít pak možnost objednat si degustovaná vína za cenu poníženou o 15 %. Objednaná vína Vám pak nachystáme a dáme vám vědět, že si je můžete vyzvednout.
Abyste všechno výše uvedené mohli zažít, vzpomínat na to a vyprávět ten neuvěřitelný příběh přátelům, je potřeba si obstarat vstupenku.
Kdybyste potřebovali ještě nějaké doplňující info nebo třeba seskupit k jednomu stolu více vstupenek, zavolejte prosím panu Filovi na tel.: 606 838 524 nebo napište na info@vinovin.cz.
Nakupte za více než 3000 Kč a s poštovným už si nemusíte dělat hlavu.
Objednávky přijaté do 12:00 odesíláme ještě tentýž den, nejpozději následující den.