Tramín
Tramín červený je jedna z nejstarších pěstovaných odrůd révy vinné, pocházející pravděpodobně ze severní Itálie. Toto aromatické víno okouzluje svou plnou, bohatou chutí s charakteristickými kořenitými tóny, doplněnými o medové a květinové nuance. Jeho intenzivní charakter a dlouhá dochuť z něj činí jednu z nejpozoruhodnějších odrůd pro výrobu bílých vín.
Výpis produktů
                                                                                                                                                                                    Víno s tóny kompotovaných mandarinek, ananasu a liči.
Ovládací prvky výpisu
Tramín červený patří mezi nejstarší pěstované odrůdy révy vinné. Jeho původ se ztrácí v dávné minulosti, ale tradičně se spojuje se severní Itálií, konkrétně s obcí Tramin (Termeno) v regionu Trentino-Alto Adige. Odtud se rozšířil do dalších evropských vinařských oblastí a stal se základem pro šlechtění mnoha moderních odrůd.
Charakteristika vína Tramín červený:
- Zlatavá barva s růžovými odlesky
 - Plné, extraktivní tělo
 - Nižší kyseliny
 - Často vyšší zbytkový cukr
 - Intenzivní aromatičnost
 - Dlouhá, výrazná dochuť
 
Aromatický profil Tramín červený:
- Výrazné kořenité tóny
 - Medové aroma
 - Květinové nuance
 - Růžové okvětní lístky
 - Exotické koření
 - Sladké orientální tóny
 
Způsob výroby/pěstitelské vlastnosti Tramín červený:
- Středně silný růst
 - Středně velké hrozny
 - Válcovitý tvar hroznů
 - Kulaté bobule
 - Středně pozdní zrání
 - Vysoká cukernatost
 
Gastronomické využití Tramín červený:
- Asijská kuchyně
 - Pikantní pokrmy
 - Zralé sýry
 - Dezerty
 - Foie gras
 - Servírování při 10-12°C
 
Ideální příležitosti ke konzumaci Tramín červený:
- Slavnostní večeře
 - Romantické příležitosti
 - Gastronomické zážitky
 - Meditativní víno
 - Společenské události
 - Sváteční momenty
 
Tramín červený je výjimečná odrůda, která vyžaduje specifické podmínky pro dosažení optimální kvality. Daří se mu v teplém klimatu s dostatkem slunečního záření a preferuje hluboké, živné půdy. Jeho pěstování je náročné, zejména kvůli citlivosti na deštivé počasí během kvetení a tendenci k vysoké cukernatosti při současném poklesu kyselin.
Tato odrůda je ceněná pro svůj nezaměnitelný aromatický profil a bohatou chuť. Ve víně se snoubí kořenité tóny s medovými a květinovými nuancemi, což vytváří komplexní a fascinující chuťový zážitek. Jeho význam v historii vinařství podtrhuje i fakt, že se podílel na vzniku mnoha klasických evropských odrůd a dodnes je oblíbeným partnerem při šlechtění nových odrůd. Pro své jedinečné vlastnosti si získává stále více příznivců mezi milovníky aromatických bílých vín.


                                    
                                                                                                                                    
    
            
                                                                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                    
                                                                                                                                    
    
            
                                                                                                                                    
    
            
                                                                                                                                    
    
            
                                                                                                                                    
    
            
                                                                                                                                    
    
            
                                                                                                                                                                                    
                                                                                                                                    
    
            
                                                                                                                                    
    
            
                                                                                                                                    
    
            
                                                                                                                                    
    
            
                                                                                                                                    
    
            
                                                                                                                                    
    
            


