Nealkoholické víno - proč?

Protože je spousta příležitostí, kdy člověk chce držet sklenku v ruce a přiťuknout si :) Konzumace nealkoholických vín působí na organizmus blahodárně a zajišťuje efektivnější trávení. Přítomnost přírodního CO2 (v protikladu k umělému nasycení vína CO2) přispívá k lepšímu zachování čerstvosti a stability nealkoholických vín. 

Nealko víno se dělá z opravdového vína. Jak se dělá odalkoholizované víno?

Nealkoholické rewine víno se vyrábí ze skutečného vína, které se takzvaně dealkoholizuje. Alkoholu se víno zbavuje ve speciálních vakuových komorách. Víno se ve vakuu zahřeje na teplotu cca 37°C, čímž se nepoškodí. Díky vakuu odpařování začíná probíhat už při takto nízké teplotě (podobně jako vře voda při nižším stupni na horách ve vyšších nadmořských výškách) a jako první se začne odpařovat aroma a alkohol. Aroma se jímá a do vína se po dealko procesu vrátí. Alkohol nikoli a tak víno zůstane alkoholu prosté.

Seznam příležitostí pro nealko víno

- nepiji alkohol nebo už jsem svůj bazén alkoholu vypil
- mám řidičák a chci, aby to tak zůstalo
- kojím
- ještě mi nebylo "18" let
- pil jsem včera
- čekám miminko
- moje žena čeká miminko a držím s ní basu
- koledníci řidiči ocení, budete překvapeni kolik jich bude :-)
- dodržuji pitný režim a nesnáším vodu

... nebo prostě jen tak ze zvědavosti. Jistě byste našli mnoho dalších důvodů.