Muškát moravský pochází z ČR. Vznikl zkřížením odrůd Muškát Ottonel a Prachtraube. V ČR byla odrůda zapsaná v roce 1987 pod názve, MOPR a v roce 1993 přejmenována na Muškát moravský. Hrozen je malý až středně velký,  středně hustý s krátkou stopkou. Bobule je malá až středně velká, kulatá. Barva bobule je žlutozelená. Muškát moravský je ranná odrůda, která dává muškátově květinová vína s nžším obsahem kyselin. Chuť je ovocitá a svěží, brzy harmonická. Muškát moravský ja také velmi oblíben ve formě burčáku.

Víno Muškát Moravský máme v prodeji i marmeládu z něj

Frizzanté Muškát moravský, zemské, polosuché víno, 2022 - Líbal

Perlivá, polosuchá, muškátově aromatická, svěží, letní dobrota.
Skladem
Obsah alkoholu
12
Zbytkový cukr
14,7
Kyseliny
5,2
203 Kč

Muškát Moravský