Ohlédnutí za degustací vín z Modrého sklepa
V pořadí už sedmou řízenou degustací nás provedl Laďa Mucha, sklepmistr Modrého sklepa. Výklad zajímavý a zašel i trochu do odborný termínů i historek ze sklepa. Víno jako vždy doprovázelo degustační menu a jak to dopadlo? Velmi nás zaujal Sauvignon z roku 1990, který byl stále v dobré kondici a velmi příjemně nazrálý. A dokonce jej lze stále koupit, no samozřejmě za trochu víc peněz. Dále krásný, vyzrálý a šťavnatý Sauvignon, pozdní sběr, ročník 2018 a kořeněná hutná Frankovka, výběr z hroznů, ročník 2017. No a co jídlo? Podle ohlasů chutnalo vše a to nás velmi potěšilo. Paštika z telecích jater, krevety, vlkouš, vepřové kari, jehněčí kolínko a na závěr dezert s marakujovým krémem. Mňam. Příště, tedy 16.4.2020 za námi přijedou vinaři z Rakouska a bude to biodynamické vinařství rodiny Seymann.