Muškát moravský pochází z ČR. Vznikl zkřížením odrůd Muškát Ottonel a Prachtraube. V ČR byla odrůda zapsaná v roce 1987 pod názve, MOPR a v roce 1993 přejmenována na Muškát moravský. Hrozen je malý až středně velký,  středně hustý s krátkou stopkou. Bobule je malá až středně velká, kulatá. Barva bobule je žlutozelená. Muškát moravský je ranná odrůda, která dává muškátově květinová vína s nžším obsahem kyselin. Chuť je ovocitá a svěží, brzy harmonická. Muškát moravský ja také velmi oblíben ve formě burčáku.

Víno Muškát Moravský máme v prodeji i marmeládu z něj

0 Kč 270 Kč

Muškát žlutý, výběr z hroznů, polosladké víno, 2019 - Waldberg

Pro mlsouny. V chuti tropické ovoce.
Skladem
Obsah alkoholu
12,5
Zbytkový cukr
23,8
Kyseliny
7,5
190 Kč

Muškát Moravský, jakostní, suché víno, 2018 - Waldberg

Zajímavý suchý muškát!
Skladem
Obsah alkoholu
13
104 Kč

Moravský Muškát, archivní, suché, 2006 - Waldberg

Víno zrající několik let v pískovcovém sklepě. Vinař nearchivuje víno, ...
Skladem
263 Kč

Muškát Moravský