Muškát moravský pochází z ČR. Vznikl zkřížením odrůd Muškát Ottonel a Prachtraube. V ČR byla odrůda zapsaná v roce 1987 pod názve, MOPR a v roce 1993 přejmenována na Muškát moravský. Hrozen je malý až středně velký,  středně hustý s krátkou stopkou. Bobule je malá až středně velká, kulatá. Barva bobule je žlutozelená. Muškát moravský je ranná odrůda, která dává muškátově květinová vína s nžším obsahem kyselin. Chuť je ovocitá a svěží, brzy harmonická. Muškát moravský ja také velmi oblíben ve formě burčáku.

Víno Muškát Moravský máme v prodeji i marmeládu z něj

Muškát Moravský, zemské, polosuché víno, 2018 - Vinné sklepy Lechovice

Víno světle zlatavé barvy s typickou muškátovou vůní s jemným nádechem ...
Skladem
Obsah alkoholu
12
Zbytkový cukr
8,6
Kyseliny
5,3
125 Kč

Muškát Moravský