Muškát moravský pochází z ČR. Vznikl zkřížením odrůd Muškát Ottonel a Prachtraube. V ČR byla odrůda zapsaná v roce 1987 pod názve, MOPR a v roce 1993 přejmenována na Muškát moravský. Hrozen je malý až středně velký,  středně hustý s krátkou stopkou. Bobule je malá až středně velká, kulatá. Barva bobule je žlutozelená. Muškát moravský je ranná odrůda, která dává muškátově květinová vína s nžším obsahem kyselin. Chuť je ovocitá a svěží, brzy harmonická. Muškát moravský ja také velmi oblíben ve formě burčáku.

Víno Muškát Moravský máme v prodeji i marmeládu z něj

Muškát moravský, pozdní sběr, polosladké víno, 2019 - Tasovické vinařství

Aromatické víno s vůní sladkých hroznů s nižší kyselinkou. Líbívé slad ...
Skladem
Obsah alkoholu
12,5
Zbytkový cukr
23,8
Kyseliny
6,2
126 Kč

Muškát Moravský