Muškát moravský pochází z ČR. Vznikl zkřížením odrůd Muškát Ottonel a Prachtraube. V ČR byla odrůda zapsaná v roce 1987 pod názve, MOPR a v roce 1993 přejmenována na Muškát moravský. Hrozen je malý až středně velký,  středně hustý s krátkou stopkou. Bobule je malá až středně velká, kulatá. Barva bobule je žlutozelená. Muškát moravský je ranná odrůda, která dává muškátově květinová vína s nžším obsahem kyselin. Chuť je ovocitá a svěží, brzy harmonická. Muškát moravský ja také velmi oblíben ve formě burčáku.

Víno Muškát Moravský máme v prodeji i marmeládu z něj

0 Kč 480 Kč

Sudové víno MUŠKÁT MORAVSKÝ, zemské, polosladké, 2021 - vyrobeno ve vinařství LAHOFER, z.p. Česká republika

Harmonický, kořenitý Muškát s vyšším zbytkovým cukrem vyrobený ze znoj ...
Skladem
Obsah alkoholu
11
92 Kč

Muškát Moravský, pozdní sběr, polosladké víno, 2020 - Lahofer

Ó mamná vůně bezu a vyzrálých meruněk :)
Skladem
Obsah alkoholu
9,5
Zbytkový cukr
40,1
Kyseliny
7,4
184 Kč

Muškát Moravský